Sublima rastertechniek

Sublima is een innovatieve manier van rasteren waarin twee rastertechnieken gecombineerd worden: traditionele rasters en frequentiegemoduleerde, stochastische rasters.

Betrouwbaar traditioneel raster voor middentonen
Agfa Balanced Screening levert een scherpe, nauwkeurige reproductie van de middentoonwaarden. ABS levert egale resultaten, vooral merkbaar in kleurvlakken, zonder de gebruikelijke korreligheid die men krijgt bij stochastische raster-algoritmes.

Het traditioneel raster is meer “responsief” op de drukpers dan de stochastische variant, waardoor de drukker op vraag van de klant nog minieme kleurenwijzigingen kan doorvoeren.

FM-rasters voor lichte partijen en schaduwen
Voor moeilijke lichte en donkere partijen en schaduwen gebruikt Sublima een FM-algoritme dat de afdrukbaarheid van deze tonen en alle schaduwdetail garandeert. Er is geen gebied met “overlapruis”, de overgang is vloeiend en naadloos. Op deze manier combineert Sublima naadloos twee rasteringtechnologieën.

Sublima – een naadloze combinatie
Sublima betekent hoogwaardige reproductie van schaduwen over normale tot lichte partijen. Met deze aanpak haalt u het beste uit elke rastertechnologie. Samengevat gebruikt Sublima intelligente technologie om de best mogelijke resultaten te garanderen – makkelijk, automatisch en elke opdracht opnieuw.